FAM favicon

Subscribe to our mailing list.

Newsletter


  SUBSCRIBE

  Follow us

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

   SUBSCRIBE

   Free Shipping in Belgium AND THE NETHERLANDS |

   Stay in touch
   • No products in the cart.

   Search

   FAMzine

   Up & close with Leen Dendievel

   Van wat haar inspireert tot de rol van duurzaamheid in haar leven -
   wij kregen de kans om Leen enkele vragen te stellen.

   Wat is volgens jou ultieme vrouwelijkheid? Krijgt het verschillende gedaantes? 
   “Ik kijk niet echt naar ‘vrouwelijkheid’. Eerder naar een ‘goed gevoel’. Dat wil zeggen, gemakkelijk, bewegelijk en elegant. Dat kan zowel in een jurk als een broekpak of kostuum. Zowel hakken als sneakers.”

    

   Wat zijn zaken of momenten die voor jou heel erg naar voor springen bij het schrijven van je boeken? Waar vind je rust in? Wat inspireert jou? 
   “Ik moet leven rond me hebben. Dus schrijf ik vaak in een koffiebar. Mensen, leven, beweging inspireert me. Alles inspireert me.”

    

   Welke rol speelt duurzaamheid in jouw leven?
   “Ik probeer mijn steentje bij te dragen door altijd kraantjeswater te gebruiken, plantaardige melk te drinken, vegan vleesvervangers te zoeken, vaak te voet te gaan of het openbaar vervoer te gebruiken,…”

   Let's have a chat with

   Evelien Bosmans

   Wat is volgens jou ultieme vrouwelijkheid?

   ‘Ik ben zo blij dat ik geen ‘meisje’ meer ben. Moeder worden en die twintiger jaren achter me laten voelt als het afwerpen van die eerste slangenhuid. Het vrouw-zijn geeft me zoveel meer kracht en vertrouwen. Ik heb minder de neiging om te behagen en trek me minder aan van het oordeel van een ander. Dat voelt heerlijk, als thuiskomen in mezelf.’

    

   Met FAM spelen we met dualiteit, wat houd dit voor jou in? Hoe zie jij dat in jezelf terug?

   ‘Elke mens is natuurlijk een vat vol tegenstrijdigheden. Het is in die dualiteit dat ook mijn persoonlijkheid wordt gevormd. Tussen orde en chaos, extravert en introvert, extreem goed kunnen niks doen en extreem hard kunnen werken.’

    

   De lente is altijd een nieuwe start, hoe ziet dat voor jou er uit?

   ‘Ik kan niet wachten tot de dagen weer lengen en tot de zon weer langer dan vijf minuten op mijn gezicht schijnt. In die simpele dingen zit het grote geluk.’

    

   Wat zijn jouw lente & zomer plannen?

   ‘Ik ben een reis naar New York aan het plannen en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik ben nog nooit in New York geweest en het lijkt me fantastisch om daar wat rond te flaneren.’

    

   Wat is jouw favoriete stuk uit de nieuwe collectie & waarom?

   ‘De limited edition kimono is onwaarschijnlijk mooi. Ik ben dan ook heel trots dat ik hem mag dragen naar de Ensors.’

    

   Wat trekt jou zo aan tot FAM?

   ‘De duurzaamheid waarmee de stuks gefabriceerd worden. De vrouwelijkheid en stoerheid van het label. Kleren kunnen je zoveel zelfvertrouwen geven en dat is wat FAM met mij doet.’

    

   F*** you very, very much is genomineerd als beste TV serie op de Ensors. (Proficiat!) Hoe belangrijk is de juiste outfit voor jou op zo’n grote momenten?

   ‘Dankjewel! 🙂 De juiste outfit is ongelofelijk belangrijk. Vaak worden er op dat soort van events foto’s getrokken die je nog jaren op internet blijven achtervolgen dus het is heel fijn om daar iets te mogen dragen waar ik trots op ben.’

   #IamFAM

   Hilde De Baerdemaker

   DE DUALITEIT IN FAM 

   Wat betekent STERK zijn voor jou? En kan kledij daarin een rol spelen?

   “Bij sterk zijn moet ik dadelijk denken aan kwetsbaarheid. Het tegenovergestelde dus. Een sterke kwetsbare vrouw vind ik veel sterker dan iemand die zich sterk voordoet. Het gaat over eerlijk en authentiek zijn met jezelf, de mate waarin je open kan zijn. Dat is een balans die je bij jezelf kan vinden: ik kan héél kwetsbaar zijn, maar ook super sterk. En soms ben je op je sterkst, juist in die kwetsbare momenten…”

   Maar hoe kan kledij daar een rol in spelen? Want kwetsbaar versus sterk is eigenlijk een dualiteit? 

   “De nagel op de kop! Dat is juist wat ik zo fijn vind aan de FAM collectie! Ik voel me begrepen! Ik weet van mezelf dat mijn leven bestaat uit heel vrouwelijk dagen, maar ook mannelijke, naargelang hoe ik me op dat moment voel.  

   Dagen dat ik met mijn kleding ‘uit een doosje’ wil komen, en andere die ik ‘messy’ noem. Ik vind het dus heel fijn om met wat je op dat moment draagt, je de nadruk kan leggen op hoe je je voelt. Of omgekeerd. Soms kan de keuze van je kledij je juist helpen om uit die bepaalde emotie te komen! Misschien heb ik op mijn kwetsbare dagen wel juist die stoere look nodig, en op mannelijke dagen dat fragiel vrouwelijke accent? Een FAM kleedje kan ik bijvoorbeeld dragen als een nonchalante kaftan, maar ook met een ceintuurtje, als ik mijn vrouwelijk kant wil benadrukken.”

   DE KEUZE VAN JE KLEDING BEPAALT JE VOETAFDRUK

   Op welke manier leef jij bewust met betrekking tot de planeet en jezelf? 

   “Ik leef zo bewust mogelijk, en dat heeft zich echt in de jaren opgebouwd. Die consciousness van: wacht eens, waar zijn we eigenlijk mee bezig? Hoe gaan we om, niet alleen met elkaar, maar ook met dieren en met de ganse planeet! Hoe kunnen we op zo een paar generaties tijd zo ver van de natuur zijn gaan staan? Dat kinderen denken dat melk uit een kartonnen doos komt in plaats van uit een koe! Misschien hebben mijn kinderen me daarin ook een stukje wakker gemaakt. Ik merk zelfs op dat ze de kraan dicht doen als ik mijn tanden poets en ze me berispen van: ‘mama, spaarzaam met water hé’. Dan denk ik wel van hoe fijn, waw, hoe veel bewuster zijn ze nu al dan ikzelf als ik jonger was.

   De verwondering ook die je bij hen voelt als je uitlegt hoe de wereld in elkaar steekt. Ik kom zelf ook uit een familie van groenteboeren, en zo zit het bij mezelf ingebakken van ‘groenten zijn goed voor jou’. Ik ben daar blij om, want ik eet dat graag en veel. Toch ben ik wel 40 jaar vleeseter geweest hé, maar door documentaires genre Al Gore, en ook de recente Seaspiracy, zijn mijn ogen pas echt opengegaan. Dat bewustzijn groeit bij jezelf met de jaren.

   Ook door moeder te worden is er in mijn mindset veel veranderd. Als ik ooit mijn hoofd leg, dan is het voor hen nog niet gedaan. Mijn kinderen moeten wel de boel opruimen, van de schade die we hier hebben aangericht. Ik wil echt dat de kleinkinderen van mijn kinderen hier nog een fijne tijd hebben, want het leven is te schoon!

   Ik ben ook al bijna 4 jaar ambassadrice bij ‘mei plasticvrij’. Die voetafdruk blijft ons parten spelen. Al dat afval, daar kan ik me blauw aan ergeren, want ook een vegan burger zit in een plastieken bakje hé. Hoe fijn zou het zijn als ik naar de slager zou kunnen gaan met mijn eigen bakje en kunnen zeggen: vul dat maar met een 4-tal van die vegan burgers! Het zijn allemaal stapjes voor de toekomst!

   Uiteindelijk kies je voor de korte keten in alles wat je doet hé, in wat je eet, liefst zo plantaardig mogelijk, en lukt dat niet, af en toe imperfectie is ook goed hé. Liever iemand die 70% vegan eet dan 100% probeert en dan opgeeft.”

   KIEZEN VOOR KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

   “Zo is dat bewustzijn bij mezelf ook gegroeid qua mode. Kiezen voor de korte keten. Bij voorkeur kledij die binnen Europa gemaakt wordt. Maar ook wijs kiezen: ik koop liever één ding dat dan wat duurder is, maar hier gemaakt. Dat je ook weet dat het een duurzame stof is, mooi en tijdloos. Ook dat het niet uit de mode is het jaar erop. Weten dat je het kan blijven dragen, en je het na 4 jaar nog uit je kast kan halen, met het gevoel van ‘yeah, dit is een goed stuk!’.”

   KLEDING DOET JE STRALEN 

   We zien jou als een ‘real femme’! Wat is jouw favoriete kledingstuk van deze nieuwe collectie? 

   “Oh, dat weet ik al, de Hanna broek in pied de poule, het witte Maria hemdje en die bustier. Die is fantastisch, dat is zo sterk! Toen ik die foto zag, werd ik meteen verliefd. Ik zei tegen mezelf van ja, dat is het, compleet op mijn lijf getekend! Alles wat ik fijn vind werd in één slag aangevinkt! Ik heb dat aangehad op de première van mijn laatste film ‘Mijn Vader is een Saucisse’ en ik heb daar zo veel complimenten over gekregen! Ik voelde me zo chique met die bustier! Super vrouwelijk ook. 

   Ik vond dat heerlijk: er kei vrouwelijk uitzien, en toch draag je een broek! Totaal sexy ook, terwijl je eigenlijk niets echt showt! Natuurlijk kan je dat hemd er wel onder uit laten, maar dat is dan voor een andere gelegenheid. Zo tijdloos, knap en stijlvol.

   1 KLEDINGSTUK KOPEN = GENIETEN VAN 2 STUKS

   Welke eigenschappen trekken je aan in FAM, wat spreekt je zo aan in het label?

   “Wat FAM zo fantastisch maakt is ten eerste de duurzaamheid. In België getekend door Vanessa, en het wordt in Portugal gemaakt. De stoffen zijn niet alleen duurzaam, maar de prints zijn ook tijdloos. Intussen heb ik ook tot mijn grote verrassing ontdekt dat je alle stuks op verschillende manieren kan dragen. Dus als je heel bewust wil kopen dan heb je met 1 stuk, eigenlijk 2 stuks gekocht. Je kan het corset bijvoorbeeld andersom dragen of op een andere manier aandoen met of zonder hemd. En dan denk ik, oké, dat klopt: dat wil ik kopen!

   Daar krijg ik zelf een goed gevoel bij, want als ik dat draag, dan is dat niet alleen voor mezelf leuk omdat ik het ook op een andere manier kan aandoen, maar ook voor de planeet. Omdat ik dan toch een bewuste stap heb gezet van oké, ik moet mezelf niet schuldig voelen omdat ik iets koop. Het is dan niet meer ‘hebben hebben hebben’, nee, je koopt heel bewust. Tegelijk weet je dan ook, het hangt in mijn kast en zelfs als ik dat binnen 3 jaar nog eens aandoe dan is dat nog altijd een kei goed stuk! De combinatie van tijdloos, kwaliteit en duurzaam dus.”

   #IamFAM

   Lien van De Kelder

   “Iets aandoen waar je niet hoeft bij na te denken én waar je je toch goed in voelt. Vooral als je jonge kinderen hebt wil je het vooral praktisch houden. Maar nu we weer meer buiten kunnen komen, krijgt kleding toch wel terug de volle aandacht.”

   Lien’s keuze valt in de eerste plaats op Belgische ontwerpers, en vanuit het duurzame standpunt vindt ze de ecologische footprint ook erg belangrijk. Die combinatie vind Lien terug bij FAM.

   “Je goed voelen in wat je draagt, en daardoor je volle aandacht kunnen schenken aan de mensen rondom jou.”

   Lien heeft er zo’n zin in: “Eindelijk mogen we de mensen terug véél en graag zien!”

   “Dat ik de outfits van FAM ook telkens op een andere manier kan dragen, gewoon los of met een ceintuur, geeft me de vrijheid om met hetzelfde kledingstuk er tòch telkens weer net iets anders uit te zien.”

   #IamFAM

   Veerle Dobbelaere

   Veerle Dobbelaere

   De tijd nemen om stil te staan bij wie je bent.  Hoe voel ik me, en wat wil ik uitstralen?

   “Je méér bewust worden door even te vertragen, dat vind ik zó belangrijk.  Contact maken met jezelf, en ervaren ‘het is nu écht aan mij’. Starten bij jezelf, en dus ook bij je kleding. Je goed voelen met wat je draagt. Jezelf die ‘ademruimte’ gunnen. Dat is mijn missie, en die vind ik ook terug bij FAM.”

   Veerle voelt zich dan ook happy als ‘FAMbassadrice’.

   “Je outfit is mee bepalend in je communicatie. Kleding is eigenlijk óók een vorm van contact maken, laten zien dat je je goed voelt in je vel, en op die manier zend je uit hoe belangrijk de mensen zijn rondom jou.”

   Veerle vàlt voor het jeansjasje! Ideaal om naar hartelust te combineren.

   “Ik weet nu al dat die stof méé alles zal beleven. De patine die verschijnt bij een jeansjasje dat je zot gedragen hebt. Daar kijk ik nu al naar uit!”

   X
   Stay in touch with FAM!
   Get exclusive access to pre-sales, new collections, special offers, and much more! You'll get a 5% discount as a welcome gift!
    SUBSCRIBE